HTML

Őszintén az MLM -ről

Nagyon sok megtévesztő információ van az interneten az MLM /Multi level Marketng /-ről. Azeket a tévedéseket szeretném eloszlatni.

Friss topikok

  • get_forester: Itt az első tétovázások vannak leírva, tanulságos lehet. nuskin.blog.hu/ (2012.05.21. 15:11) Félelmek az MLM rendszerektől!
  • : Megszűnt a több évtizedes munkahelyem. Saját kezembe kellett venni a sorsom alakulását, ezért kezd... (2012.03.23. 08:14) Találkozás
  • léránt károly: Minden szava igaz és valóban csak az nem sikeres az MLM-ben, aki abbahagyja. Gratulálok, csak igy ... (2008.11.22. 13:35) Bevezetés

Linkblog

Archívum

Tévhitek az MLM rendszerekkel kapcsolatban

2008.06.02. 21:32 Waldy

Tévhitek

Nemrég kaptam megint egy e-mailt, ami szerint nincs megfelelő tananyag, hogy hogyan is kell elkezdeni egy MLM cégben a munkát. Persze megint olyan ember írt róla, aki véleményem szerint egyáltalán nem tudta, hogy miről ír. A kisebb gond, hogy ez is nagyon sok ember számára lett kiküldve, téves információként.

Amerikában a Chicago State University-n hivatalos tantárgyként már tanítják az MLM -et/ Multi Level Marketinget/. Nem rég kaptam olyan információt, ami szerint Magyarországon is elkezdték tanítani. De kik is? Olyan tanárok, akiknek fogalmuk sincs, hogy miről tanítanak, és bár nem láttam a tankönyvet, de borítékolni tudom, azt, hogy a valósághoz semmi köze. Így a hallgatók olyan fals infót kapnak, ami alapján szerintem nem tudják eldönteni, hogy jó-e ez a marketing rendszer vagy nem.

Felhívom a tisztelt hírlevél szerző figyelmét, hogy igen is vannak nagyon jó tankönyvek az MLM rendszerekkel kapcsolatban. Attól, hogy Ő nem vette a fáradságot, hogy utána nézzen azt elég komoly hibának vélem. Véleményem szerint két nagyon kiváló Író, Tréner, és előadó van itt Magyarországon. Mind a kettejük könyve és tudása, rengeteg embert segített át a nehéz időszakon.

A két Író, Tréner, és Előadó névsor szerint:
Nógrádi Bence

Tonk Emil

Nógrádi Bencének kiválóak a következő könyvei:

Mikor Leszel Miliomos I
Mikor Leszel Miliomos II
Rinócérosz Üzletkötés
Hétköznapi Harcosok


Tonk Emil szintén kiváló könyveket ír:

Üzleti Patika I
Üzleti Patika II
Üzleti Patika III
Üzleti Patika IV
Reklámozási kézikönyv

Itt vannak azok a tankönyvek, amiknek az elolvasását kötelezővé tenném, akik MLM rendszerben dolgoznak, vagy dolgozni szeretnének. Gyakorlatiasak és mindenki számára érthetőek. A két író minden olyan kérdésre megadja a választ, amire szeretnénk.

Egyébként minden Jó MLM rendszernek vannak saját audió kiadványa is, amikből rengeteget lehet tanulni.

Ugyan ismétlem Önmagam, de ha Te MLM rendszerben gondolkozol, akkor olyan céget keress ami min. 10 éve van a piacon, az interneten való keresés kapcsán bebizonyosodik, hogy stabil, akik nem módosítgatják a marketing tervet. stb.

Egy nagyom igaz mondás Nógrádi Bence Mikor Leszel Milliomos I -ből. Az a cég, vagy előadó, aki azt mondja, hogy könnyen és gyorsan tudsz pénzt szerezni, attól menekülj.

És nagyon igaza van. Fél évvel ezelőtt voltam egy bemutatón. A bemutatót úgy kezdték, hogy a konkurens MLM-es rendszereket a sárba tiporták, hogy milyen rosszak. Folytatták azzal, hogy mivel 4 hónapja van Magyarországon, most kell csatlakozni, mert most lesz sok pénzed belőle, utána telítődik a piac és semmit nem keresel. Amikor megkérdeztem, hogy ha véletlenül 10 év múlva még mindig itt lesz Magyarországon a cég, akkor mit fog mondani az úgy csatlakozóknak? Természetesen kitérő szöveg volt, de őszinte válasz nem.
Nemrég hallottam, hogy a cég elhagyta Magyarországot. Ilyen esetekben nem is csodálkozom, hogy Nem fog neki tetszeni az MLM. A gond az, hogy nem nézett utána. Fél információkból tette össze a számára kecsegtető lehetőséget.
Vajon TV-t is úgy vesz, hogy megkérdezi az eladót, hogy be lehet kapcsolni, utána  megveszi; vagy további infót is begyűjt azzal kapcsolatban, hogy a működik, miként kell programozni, stb.

pl.: Te, mint olvasó felszállsz a repülőgépre! Eltelik 10 perc és a pilóta közli, hogy nincs ejtőernyő. Azt mondja, hogy kapsz 100.000.000 Ft -ot ha kiugrasz.

Te kiugrasz?


NEM?   Miért nem?

Én egy szóval sem mondtam, hogy az a repülő fel is szállt.
Látod ezek a fél infók amit, az ismerőseid, és a barátaid, talán a családtagjaid mondanak az MLM rendszerről.


Milyen tévhitek vannak még.

Az MLM egy piramis rendszer!
Szerintem nézd meg, hogy Te hol dolgozol. Van főnököd, esetleg annak is egy főnöke. A kérdés az, hogy Te mikor kerülsz fel az ügyvezető posztra, annál a cégnél ahol dolgozol?

Az MLM-ben rajtad múlik, hogy mikor éred el a csúcsot, mert van rá lehetőséged.

Ez egy szekta!

Nem tudom, hogy van-e fogalmad arról, hogy mi is az a szekta. A szekta vezetőjének a szava az parancs, és mindenki végrehajtja. Nekem fronton 24 munkatársam van jelenleg. És többségüket hiába kérem meg, hogy miként csinálják, nem csinálják. Ennyit a szektáról.

Egy MLM rendszerben nem a feletted lévő embernek csinálsz jót, ha dolgozol, hanem saját magadnak.

Eladni kell!

Az MLM rendszerekben nem adsz el! Az előadás során Te információt adsz át. Az információ kapcsán az ügyfél el tudja dönteni, hogy érdekli, van nem. Az MLM rendszerben Mindig több lehetőség van.

Az ügyfelet érdekli a termék, de az üzleti lehetőség nem. Ekkor további információt adunk, hogy ne Tőlünk vásároljon, hanem a cégtől. Váltson ki egy törzsvásárlói kártyát lehetőség szerint.



Az ügyfelet érdekli a termék, és az üzleti lehetőség is! Ebben az esetben Megtanítjuk mindenre, amit az üzletről tudni lehet, persze figyelembe vesszük, hogy mennyi ideje van, és hova szeretne érkezni.

Az ügyfelet semmi nem érdekli. Elköszönünk tőle.

Abban az esetben, ha az ügyfél nem kíván törzsvásárlói kártyát kiváltani természetesen, kiszolgáljuk, de az információ után vásárol, és nem azért mert, én azt mondtam, hogy vegye meg. Tehát nem adok el.

Sok Pénzel kell beszállni!

A legtöbb MLM rendszerben ingyenes a csatlakozás! A törzsvásárlói kártya aktiválásához célszerű vásárolni általában 17.000 FT-20.000 Ft között. Ez szintén nem nevezném nagy összegnek. Te igen? Valóban? Nincs ennyi pénzed?

Akkor arra kérlek, hogy számold, ki mennyi pénz költesz el egy hónapban fogkrémre, tusfürdőre, samponra, mosóporra, testápolóra, kozmetikai termékekre stb...
Na ! Kijött 20.000 Ft. Ugye már nem is tűnik olyan soknak, mert amúgy is kifizeted havonta. Az MLM cégek csupán annyit kérnek, hogy egyszer vásárold meg nálunk, ne a különböző Multiknál. Mit vesztettél? Szerintem semmit. Elindultál egy vállalkozásban. Jobbá teszed az életed, és még segítenek is.

Természetesen van egy gyorsító sáv is, ahol befektetéssel pl 100.000 Ft-tal el lehet kezdeni, de ez nem kötelező, ez kifejezetten azoknak az embereknek szól, akiknek van rá lehetőségük, vagy kölcsön kérnek, mert nagyon komolyan gondolják, hogy változtatni kívánnak az életükön.

Most ennyi.

A következő cikk. Félelmek az MLM rendszerektől!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mlmvalosag.blog.hu/api/trackback/id/tr79500223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása